מה זה חתימה דיגיטלית?

בתקופה שבה עוד נהוג היה להשתמש בפקס או בדואר רגיל ולא באימייל או באפליקציות, מסמכים היו חייבים להיות חתומים בכתב יד על מנת לאשר את האותנטיות שלהם. כשנוצרו המסמכים הדיגיטליים מכל הסוגים, מקובצי וורד ועד PDF, נוצרה בעיה שהיה צורך לפתור – כיצד לחתום על מסמכים כאלה מבלי לזייף אותם ומבלי לאבד את הנוחות והקלות של שימוש במסמכים אלקטרוניים לצד האותנטיות והחתימה הנדרשת על מנת להעניק להם תוקף חוקי ומשפטי. כך נוצרה חתימה אלקטרונית שמחייבת כל מסמך כזה כאילו נחתם ביד והיא אפילו יותר תקפה בגלל אופן היצירה שלה, בדרך כלל על ידי אלגוריתם.

 

הנוחות והקלות של מסמכך אלקטרוני

לא הרבה אנשים יהיו מוכנים לחזור לעידן האנאלוגי שבו חייבים להדפיס מסמך או טופס, למלא אותו בעט ולחתום ואז לשגר אותו פיזית או לתייק בתיקיות שתופסות מחסנים שלמים. אין ספק שמסמכים דיגיטליים הפכו לתוצר הכי מלהיב של האינטרנט ומתכנתים שמציעים פלטפורמות נוחות למילוי וחתימה של מסמכים כאלה. היום כל משרד יכול להקל על העומס ועל הניירת גם במילוי טפסים והגשתם למשרדי ממשלה בכל פורמט, כמו מילוי טפסי pdf והגשת דוחות שונים לרשויות ולגופים פיננסיים. על מסמכים כאלה יש כיום אפשרות לחתום דיגיטלית ולאשר את המקוריות שלהם ללא זיוף כלשהו שעלול לשלול את החוקיות שלהם. עם זאת, חייבים לבחור את הפלטפורמה הזאת בתבונה ולהשתמש רק במי שמבטיח לכם חתימה אלקטרונית.

 

מה עוד חשוב לדעת על חתימה דיגיטלית?

התיעוד הדיגיטלי של מילוי הטופס והחתימה עליו ושמירתו עוזר לאמת את זהות הממלא והחותם של הטופס או המסמך ולכן גם שולל את הסכנה לזייף אותו. זה מצוין לכל מי שרוצה לוודא שכל מסמך שעבר טיפול כלשהו הוא מסמך אותנטי ולא הייתה בו התערבות על מנת לשבש או להשתיל חתימה של מי שאינו מורה לכך או אדם שלא היה מודע לכך שחתימתו זויפה. זה גם שולל כל טיעון כזה של מי שמנסה להתכחש להתחייבות שלו ולכן בתי משפט מקבלים את החתימה ורואים בה חתימה מקורית לכל דבר כמו בחתימת כתב יד.

חזרה לרשימת המאמרים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

לאזור התוכן הראשי פרופיל חברה צרו קשר
פתיחת סרגל נגישות