כל מה שצריך לדעת על חתימה מיוחדת באמצעים דיגיטליים

חתימה דיגיטלית קיימת כבר יותר מעשור, אך עדיין לא כולם מבינים מהי ולמה היא נחוצה. איך משתמשים בחתימה דיגיטלית אלקטרונית והאם חתימה דיגיטלית על מסמכים נראית כמו חתימה רגילה ידנית, או יותר כמו ברקוד? על השאלות האלו ישמחו לענות לכם המומחים של חברת iForms אשר מתמחים בחתימות דיגיטליות ומילוי טפסים מקוונים מאז שנת 2007, וסללו דרך איתנה בתחום הניירת הדיגיטלית.

 

חתימה דיגיטלית על מסמכים חייבת אמינות ואותנטיות

 

אל תבלבל בין חתימה דיגיטלית על מסמכים בצורה אלקטרונית (EDS) לבין חתימה שאתם משאירים עם עט דיגיטלי בטאבלט. EDS אינו אלמנט גרפי, אלא סט של נתונים דיגיטליים. כדי להשתמש בחתימה דיגיטלית, תחילה עליכם לקבל שני מפתחות גישה אליה - פרטי וציבורי. ניתן לעשות זאת בעזרת חברת iForms. מפתח פרטי הוא קובץ עם קוד המאוחסן על דיסק או כונן חיצוני. כל מפתח פרטי מתאים למפתח ציבורי, שניתן להשתמש בו כדי לבדוק את תאימות החתימה הדיגיטלית לבעליה.

 

כיצד חותמים עם חתימה דיגיטלית?

 

תחילה עליכם להעלות את הקובץ שאתם רוצים לחתום עליו. לאחר מכן - בחרו את שם רשות אישור המפתח ממנה קיבלתם את ה-EDS. לאחר מכן, עליכם להעלות את המפתח הפרטי שלכם (קובץ מוצפן המאוחסן על בנפרד). לאחר מכן, עליכם להזין את הסיסמה עבור המפתח. לאחר מכן, תופיע הודעה על חתימה מוצלחת על המסמך האלקטרוני. חשוב לזכור שאסור לאחסן את המפתח הפרטי ולא את הסיסמה אליו במחשב או להעביר לצדדים שלישיים. לחתימה דיגיטלית אלקטרונית יש תוקף משפטי כמו לחתימה רגילה. היא יכולה לבדוק את האותנטיות של מסמכים ואף להשתמש בה במקום להדפיס ולחתום ידנית, כשמדובר בארגונים. לדברי מומחים, לא ניתן לזייף חתימה דיגיטלית על מסמכים. היא מכילה לא רק מידע על מי שחתם על המסמך, אלא גם את תאריך החתימה בפועל, ומאפשר גם לאמת את מקוריות המסמך. הנוכחות של חתימה דיגיטלית מאפשרת לכם לחסוך זמן ולבצע הליכים אדמיניסטרטיביים רבים דרך האינטרנט. לרישום וקבלת חתימה דיגיטלית מאושרת אשר תהיה תקפה משפטית, ותקל על התנהלות אדמיניסטרטיביים שלכם צרו קשר עם חברת iForms והם ישמחו לעזור לכם בנושא.

חזרה לרשימת המאמרים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

לאזור התוכן הראשי פרופיל חברה צרו קשר
פתיחת סרגל נגישות